You are currently viewing Egészséges szokások a tartós jókedvért

Egészséges szokások a tartós jókedvért

A jókedv és a boldogság mindenkinek kicsit mást jelent, ahogy az embereket is más-más dolgok teszik boldoggá és elégedetté.

Az általános jó közérzethez vezető út egyik fontos eleme, hogy olyan egészséges szokásokat építsünk be a mindennapjainkba, amelyektől kiegyensúlyozottabbnak és jókedvűbbnek érezzük magunkat.

Próbáljunk még minél többet mosolyogni – akkor is, ha éppen nincsen kifejezetten jókedvünk. A mosoly segít az agynak abban, hogy dopamint szabadítson fel, amitől jobban fogjuk érezni magunkat. Iktassunk be napi 20 perc sétát, lehetőleg a szabadban vagy a természetben, hiszen sokat segíthet abban, hogy ne legyünk stresszesek, ne szorongjunk, illetve növeli az önbizalmat és a hangulatunkat is. Természetesen a fizikai állapotunkat és az állóképességünket is javíthatjuk vele.

Ahhoz, hogy kiegyensúlyozottak és jókedvűek legyünk, fontos, hogy mindennap kipihenjük magunkat.

Ebben sokat segíthet, ha kialakítunk egy alvási rutint: próbáljunk meg mindennap – tehát hétvégén is – nagyjából ugyanabban az időben felkelni és lefeküdni. Ha már ágyban vagyunk, az ott töltött idő tényleg az alvásról, pihenésről szóljon, minél kevesebbet tévézzünk, mobilozzunk!

Töltsünk több időt tölteni a barátainkkal, szeretteinkkel, járjunk társaságba, és ha szükséges, tudatosan tervezzünk be a napirendünkbe olyan alkalmakat, amelyeket kifejezetten a társasági életünknek szentelünk.

Érdemes minden napra betervezni 30-60 olyan percet, amikor tudatosan nem használjuk a mobilunkat, laptopunkat, tabletünket – ez szintén sokat segíthet abban, hogy az életünk stresszmentesebb legyen.

Élvezzük a jelent, figyeljünk tudatosan a 

Vélemény, hozzászólás?